KORPORACIJSKI WELLNESS PROGRAM
Prva stranProgramiProgrami za podjetjaKORPORACIJSKI WELLNESS PROGRAM

Programi za izboljšanje zdravja in produktivnosti zaposlenih

Kaj je korporacijski wellness?

Koren Sports vam kot vodilno slovensko podjetje na področju posebnih športnih programov prilagojenim zaposlenim v podjetjih in organizacijah ponuja nov integriran športno-medicinski pristop pri upravljanju s človeškimi viri, ki vam bo zagotovil dolgoročno uspešnejše in produktivnejše delo, vam znižal stroške, ki nastajajo zaradi odsotnosti zaposlenih z dela, povečal motivacijo zaposlenih in spodbujal zdrav način življenja, kar je v današnji družbi in načinu življenja še posebej pomembno.

 

Z razvojem civilizacije, urbanizacije in mehanizacije se je povečalo število nekaterih bolezni, kot so zvišan krvni pritisk, srčni infarkt, sladkorna bolezen, povišan odstotek maščob v krvi, debelost, nervoze, “burn out” sindrom ... Boleznim sodobne civilizacije pravijo nekateri kar bolezni pomanjkanja gibanja ali bolezni sedečih poklicev.

 

S primerno načrtovanim obsegom in intenzivnostjo lahko razvijamo in vzdržujemo človekove fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo biološko odpornost v smislu zdravstvenega stanja, razvijamo moralno voljne kvalitete, omogočamo obnavljanje življenjske energije in dobrega počutja po velikih psihičnih obremenitvah, katerim smo izpostavljeni v modernem načinu življenja. Skrb za zdravje torej ni povezana samo z ohranjanjem človekovega fizisa v biofiziološkem smislu, ampak tudi z ohranjanjem in razvojem človekovih psiholoških in socialnih potreb.

 

Če ni zdravja, razum ne more odkriti samega sebe, znanje ne more priti do izraza, razum se ne more boriti, bogastvo postane neuporabno in inteligence ni mogoče uporabiti.


DRUŽBENA ODGOVORNOST

Dandanes nobena družba svojega poslovanja in strategije ne more več snovati, ne da bi svoje dobičkonosnosti ves čas ne primerjala tudi s koristmi za širše družbeno okolje. Biti del družbenega okolja pomeni podpreti prizadevanja za podporo dobrobiti in dolgoročnega zdravja širšega družbenega okolja.  


Pri integralnem korporacijskem wellness programu gre za celovit multidisciplinarni pristop k reševanju problema v katerem sodelujejo priznani slovenski strokovnjaki z različnih področij kot so: medicina, prehranjevanje, šport, psihologija, alternativna medicina ...  in kjer bomo vaši organizaciji svetovali kako lahko učinovito doseže dolgoročno zastavljene cilje in s tem zniža stroške, ki so povezani z odsotnostjo z dela in poveča pripadnost in zadovoljstvo zaposlenih.

5 glavnih razlogov za uvedbo korporacijskega wellness programa:

  1. naraščajoi stroški povezani z odsotnostjo z dela
  2. večino bolezni lahko preprečimo
  3. obveznosti delovnega tedena se povečujejo
  4. tehnološka revolucija
  5. povečuje se stres na delovnem mestu

 

Sprejeti izziv korporcijskega wellness-a

Zaposleni v podjetjih se na svojih delovnih mestih čedalje pogosteje srečujejo s preobremenjenostjo ter stresnimi situacijami. Posledično to pripelje do nezadovoljstva, nižje produktivnosti, slabe komunikacije in organizacije nasploh. Vse več podjetij se zaveda, kako pomembno je vlagati v dolgoročno zdrav razvoj in izobraževanje kadrov, saj le ti predstavljajo največje bogastvo podjetja. Zadovoljni zaposleni so navsezadnje ključ, ki podjetje pripelje do uspešnih poslovnih rezultatov.

pixel
pixel

RAZNO

   

VIZITKA

 

NOVICE IN OBVESTILA


 

 

 Mednarodno leto gozdov

 

 

 

 

 

 

 

Koren Sports, Agencija za športne avanture in potovanja

Pot na Bistriško planino 10

4290 Tržič
Slovenija

 
T: +386 31 513 645

E: info@koren-sports.si

 

 

 

 

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

 

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel