Posredna stroškovna učinkovitost?

Poleg neposrednih učinkov pa poznamo tudi veliko posrednih stroškovnih učinkov,ki jih lahko pripišemo uvedbi takšnega programa.

 

Povečan ugled/ image podjetja
80% komunikacije v podjetju je neverbalne. Visok energijski nivo zaposlenih in dobro zdravje bosta učinkovito vplivala na pozitiven odnos zaposlenih do vaših strank, kar bo vodilo do boljših prodajnih rezultatov.

 

Povečana produktivnost
Ključ od visoke produktivnosti je energija, ki jo zaposleni vlagajo v svoje delo. Dokazano je da zaposleni z boljšim psiho-fizičnim stanjem dosegajo do 40% boljše rezultate kot nezdravi ljudje.

 

Povečna morala
Z promocijo zdravja se spreminja tudi vaša organizacijska kultura, pri čemer se pozitivno  spremenijo  odnosi med zaposlenimi, kar vpliva na procese med njimi na vseh nivojih, le to pa vodi do povečane motivacije za doseganje ciljev organizacije, saj jim le ta to hvaležno vrača z investiranjem v njihovo zdravje in dobro počutje.

 

Zmanjšanje fluktuacije zaposlenih
Velika fluktuacija zaposlenih lahko za posamezno podjetje predstavlja kar velik strošek, ki je povezan z uvajanjem novih zaposlenih, stroški povezanimi z aktivnim iskanjem delovne sile, intervjuji novih kandidatov, treningi novincev, itd. S skrbjo za zdravje zaposlenih in pozitivnim odnosom podjetji do njih lahko preprečimo, da bi zaposleni kar naprej odhajali.

 

Prednost na trgu dela
Z vidika ostrega konkurenčnega tekmovanja na trgu delovne sile imajo podjetja,ki skrbijo za inovativne pristope pri skrbi za zdravje zaposlenih v očeh potencialnih kandidatov določeno prednost.

 

Zmanjšana odsotnost z dela
Kadar pride do pogostih izostankov z dela le to povzroča določene napetosti med zaposlenimi, saj se povečata stres in odgovornost povezana z doseganjem zastavljenih ciljev.

 

Povečano zdravje zaposlenih
Ena izmed največjih prednosti korporacijskih wellness programov je zaveza in obljuba o izboljšanju splošnega zdravstvenega stanja zaposlenih, pri čemer lahko dosežemo tudi učinke, ki so povezani s spremembo vedenjskih vzorcev zaposlenih ( prenehanje kajenja, spremeba prehranjevalnih navad, ukvarjanje s športom, obvladovanje stresa, …)

 

Povečan dobiček
Vaše podjetje bo ob vseh naštetih prednostih dosegalo boljšo produktivnost in nenazdanje imelo večji dobiček.

pixel
pixel

RAZNO

   

VIZITKA

 

NOVICE IN OBVESTILA


 

 

 Mednarodno leto gozdov

 

 

 

 

 

 

 

Koren Sports, Agencija za športne avanture in potovanja

Pot na Bistriško planino 10

4290 Tržič
Slovenija

 
T: +386 31 513 645

E: info@koren-sports.si

 

 

 

 

 

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.

 

 

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel